Verkopingen

Verkopingen

Verkopingen

Verkopingen

Verkopingen

Vrouwenverenigingen brengen vanouds geld bijeen voor zending, evangelisatie en andere goede doelen. Het organiseren van een verkoping is een van de manieren om gelden bij elkaar te brengen. Vaak gebeurt dat in samenwerking met andere verenigingen of de zendingscommissie, waardoor een verkoping echt een samenbindende activiteit binnen de gemeente is.
 

Verkoop levensmiddelen

Waar in vroeger jaren prachtige handwerken werden verkocht, is vandaag de dag het aanbod op verkopingen heel divers. Elke vereniging vult dat op eigen wijze in. Iets wat veel verenigingen gemeen hebben, is de ervaring dat de verkoop van (eigengemaakte) levensmiddelen en catering goed aanslaat. De verkoop van levensmiddelen en alcoholische producten kan echter aan regels gebonden zijn. In 2005 heeft de Vrouwenbond een brochure opgesteld met daarin handreikingen. Maar in de loop der jaren is wet- en regelgeving rondom hygiene en de verkoop van levensmiddelen en alcohol zo sterk veranderd, dat die bepalingen niet meer gelden. Om te weten welke regels binnen uw burgerlijke gemeente van kracht zijn, adviseren wij u om contact op te nemen met het betreffende gemeentehuis of de gemeentewebsite te bezoeken.

 

Vermelding verkoping op website Vrouwenbond

Meld via de knop ‘Verkoping aanmelden’ de verkoping van uw vereniging bij ons aan. De informatie wordt dan op onze pagina ‘Agenda’ geplaatst.