Vrouwenbond

Gereformeerde Gemeenten

                                   Tips van verenigingen 

Tips voor verkopingen, algemene tips en tips voor een daagje uit

 

Deze rubriek wordt door vrouwenverenigingen gevuld. Hebt u tips? Wilt u ze aan ons doorgeven? Contact opnemen.

 

A. Verkopingen

Hebt u vragen en tips rond de verkoping? Er is vraag naar voorbeelduitnodigingen, adressen voor verhuur uit onze gezindte, leuke verkoopideeën.

 

B. Algemene tips

 

In Tabitha staat de rubriek Verenigingen van A tot Z

Enkele tips uit deze rubriek:

 
1. 

Aagtekerke: in september samen boeket plukken in de pluktuin, haken van granny's, sparen van plastic doppen voor het goede doel, maaltijd voor ouderen,  onderwerp door kerkenraadslid

 
     
2.  Aalburg: meeluisteren via kerktelefoon, geborduurde slabben, ouderenmiddag, zendingsmorgen met basisschool, etentje aan het einde van het seizoen  
     
3.

 Aalst: workshops, organisatie van high tea en kerstbijeenkomst mét gemeenteleden, cake-actie voor vakantieweken (CVB), het hele jaar verkoop van kaarten, advocaat, kruidcake, notenkoek, worsten en appeltaart

 
 

 

 

 
 

We krijgen soms van vrouwenverenigingen tips door, die ook voor anderen bruikbaar zijn. Onderaan ziet u tips voor een daagje uit!

 

 
1.

Zing regelmatig op verenigingsavonden onbekende psalmen. 

 
2.  Na de pauze zingen wij de psalmen op volgorde, gewoon van 1 - 150. We zijn inmiddels toe aan het vierde couplet (als die psalm zoveel verzen heeft). Op deze manier komen alle psalmen aan bod  
3.  Spreek over artikelen uit Tabitha tijdens een verenigingsavond.   
4.

Lees de rondzendbrieven van zendingswerkers of de e-mails van Maarten en Marita Dekker voor op de verenigingsavonden.

 
5. Schrijf met elkaar kerstkaarten voor zendingswerkers en evangelisten. Handig om de zendingskalender daarbij te gebruiken.  
6.

Vorig jaar november zijn we met een aantal besturen uit de regio samengekomen om tips en ervaringen uit te wisselen. Er is toen ook nog door een andere vereniging een presentatie gehouden.

We vonden dit een fijn initiatief. Dit jaar is er een andere “roepende” vrouwenvereniging. Ook dan zullen er presentaties zijn.

 
7. 

Wie heeft er tips voor uitjes? Het is soms moeilijk om een verantwoord uitstapje te vinden als je niet te ver weg wil en het ook nog eens alleen op een avond (of dagdeel) wil doen. 

 
 

 

C. Tips voor een daagje uit met de vereniging:

- Een bezoek aan de dijksynagoge in Sliedrecht is een echte aanrader! Op afspraak kan men in groepen van zo’n 10 tot 35 á 40 personen een rondleiding krijgen, waarbij onder meer aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van de lokale gemeenschap en het gebouw, de inrichting en joodse gebruiken.

Kosten voor een groep: € 50,00. Koffie en thee is verkrijgbaar voor € 1,– per persoon alsook koosjere cake, € 1,– per persoon.

Info: www. dijksynagoge.nl

- Kamelenmelkerij Smits in Berlicum (vlak achter Den Bosch). We kozen voor een groepssafari: koffie/thee met Bossche bol, rondleiding, proeven van kamelenmelk, pannenkoek bakken met kamelenmelk. Huifkartocht van een uur. Warme lunch. Om ca. 15.00 uur naar huis. Het was fijn dat alles op één locatie was.

- Een uitje in Noord-Brabant: Hortensiakwekerij Irana in Ulvenhout. Daarna een bezoek aan struisvogelboerderij Van de Staak in Tilburg en afsluitend eten in 'Het oude tramstation' in Elshout. 

- In Zorgcentrum 'Elim' in Barneveld is een driegangendiner verkijgbaar voor

€ 7,50. Neem contact op voor de voorwaarden T(0342)403400. Mooie afsluiting na een bezoek aan het Borduurmuseum 'Het losse steekje' (Espeterweg 7a), waarin 1500 verschillende borduurwerken zijn te bewonderen. Daarnaast is er een afdeling met allerhande houtsnijwerk te zien. 

- Op een zaterdagmorgen of -in overleg- ook op een doordeweekse morgen is het mogelijk een stadswandeling in de binnenstad van Delft te maken onder leiding van een gemeentelid van de G.G. van Delft. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ten bate van de ZGG.

Meer informatie: mw. J. Ridderhof-van Poortvliet T(06)51544397 of

E: janinevanpoortvliet@gmail.com

 

 

 

Hebt u ook tips? We vinden het fijn als u die doorgeeft!

 
 
 

Klik op: website@vrouwenbondgergem.nl