Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Uit Tabitha: een placemat van macramé…

De beschrijving met foto’s vindt u hier op de website.

Het maken van de placemat:

Knoop 20 draden van 3 meter aan en kleerhanger of stok. Laat 2-3 mm tussen elke knoop (foto 10). Laat 5 cm draad naar beneden vrij. Neem de eerste 4 draden van de linkerkant en maak een vierkante knoop zoals hierboven beschreven. Neem dan de volgende vier draden enz., tot er tien vierkante knopen zijn gemaakt (foto 11). Maak nu een rij van negen vierkante knopen. Begin links en neem draad 3 en 4 van de knoop erboven en draad 1 en 2 van de volgende knoop. Maak van deze draden een vierkante knoop en werk zo verder naar rechts. Maak eronder weer een rij van 10 vierkante knopen (begin daarvoor met de eerste vier draden links). Maak daaronder weer een rij van 9 knopen (begin daarvoor weer met draad 3 en 4). Eindig met een rij van 10 (foto 12). Laat onder deze 5 rijen 2-3 cm vrij en maak een rij van 9 knopen, zoals op foto 9. Laat weer 2-3 cm vrij en maak een rij van 10 knopen (foto 13). Herhaal de vorige stap tot er 12 rijen zijn, eindigend met een rij van 10 knopen (foto 14). Maak nu weer vijf rijen met 10, 9, 10, 9 en 10 knopen zonder ruimte vrij te laten russen de rijen (foto 15). Knip bovenaan de lussen door (foto 16). Vouw de placemat dubbel en knip de draden op gelijke lengte af (foto 17). Kam de draden om ze mooi af te werken goed door.