Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Met elkaar erop uit!

Bezinning en ontspanning… In Tabitha, 3e jaargang nummer 1, leest u over de Vakantieweken 50+ Misschien bent u al bezig met het maken van vakantieplannen. Is zo’n gezellige week iets voor u? Ga voor meer informatie terug naar Home. Klik daar op Vakantieweken en daarna op 50+

Wilt u er even tussen uit met een groep ouderen? Dan bent u van harte welkom op een van onze vakantieweken! Vier stafleden als reisleiding bieden u een afwisselend programma. Deze weken zijn bedoel voor vitale senioren die zelfstandig zijn in de zelfzorg. 

Ervaringen

Na enkele jaren met nog twee echtparen in hetzelfde hotel de vakantie te hebben doorgebracht, wilden dhr. en mevr. H. eens wat anders! “Zullen we eens met die vakantieweken van de Vrouwenbond meegaan?” Inmiddels gaan ze al dertien keer mee, met veel genoegen! Er zijn twee zwagers overleden, maar met z’n vieren hopen ze dat ze nog lang de gezondheid mogen krijgen om mee te gaan. Het bezig zijn rond Gods Woord geeft meerwaarde. In het begin werd daar erg tegenop gezien. Het is fijn om samen met mensen van je eigen gezindte te zijn. Ze hebben ook al verschillende hotel en oorden bezocht. In het ene hotel zijn de porties eten wat minder groot dan in het andere hotel, maar over het algemeen is het er goed toeven…

Ook mevr. B. gaat sinds twee jaar mee met de vakantieweken. Na het overlijden van haar man wilde ze toch wel graag op vakantie. Ondanks het feit  dat ze nu alleen moet, is ze wel iemand die zich makkelijk bij de groep aansluit en met veel mensen contact maakt. De gereserveerde oorden zijn er verschillend, bij de een is de keuken ‘fijner’ en de inrichting ‘stijlvoller’ dan bij de ander. De stafleden moeten bij de dagelijkse activiteiten met de mogelijkheden van verschillende mensen rekening houden. “Met een groepje gaan fietsen is heel fijn, maar vroeger gingen we samen een hele dag op pad. Dat is ook heel gezellig”, aldus mevr. B. Met een groep op vakantie gaan en een andere dagindeling is wennen, maar de banden die soms worden gelegd zijn van grote waarde!